found a bug in the doc

Ben Browning ben324 at gmail.com
Thu Feb 11 12:42:18 EST 2010


It's probably easier to just update the README with

$ erts-<vsn>/bin/erl -name riaktest at 127.0.0.1 -setcookie riak

instead of

$ erts-<vsn>/bin/erl -name riaktest -setcookie riak

to match what is used in the example vm.args.

Ben


On Thu, Feb 11, 2010 at 11:42 AM, Kevin Smith <ksmith at basho.com> wrote:
> Looks like we've got a bug in the docs re: node names
>
> Begin forwarded message:
>
> From: Richard Bucker <richard at bucker.net>
> Date: February 11, 2010 11:39:13 AM EST
> To: Kevin Smith <ksmith at basho.com>
> Subject: found a bug in the doc
>
> In the README.... section 2.2 and 2.3.
> When I got to 2.3... it failed.  The reason being that the vm.args uses
> riak at 127.0.0.1 and when you call: RiakNode = riak_util:str_to_node(riak).
> the value returned is something like a real hostname:
> riak at peddev.bitbucker.com... in my case.
> The subsequent net_adm:ping() fails because the node name is wrong.  The
> error message includes a hint that the ping should have been:
> net_adm:ping('riak at 127.0.0.1')
> so a step is missing that should indicate that you/I need to edit the vm.arg
> file.
> +++
> Richard Bucker
> http://www.bucker.us
> LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/richardbucker
> +++
> Florida Freelance IT LLC
> General/Custom Hardware & Software Solutions
> http://www.fl2it.com
> +++
>
>
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>
>



More information about the riak-users mailing list