Problem running Innostore at Mac OS X

Dmitry Demeshchuk demeshchuk at gmail.com
Sun May 16 05:44:42 EDT 2010


Sorry, I was wrong. Since app.conf was reset, Riak was using kv
storage again. When I switched back to Innostore, I got the same
problem again.

On Sun, May 16, 2010 at 1:37 PM, Dmitry Demeshchuk <demeshchuk at gmail.com> wrote:
> Reinstalled Erlang from source, it helped.
>
> Thanks!
>
> On Sun, May 16, 2010 at 1:13 PM, Preston Marshall
> <preston at synergyeoc.com> wrote:
>> Please ensure you are using the latest version of Erlang.  I built mine from Homebrew.
>> On May 16, 2010, at 4:12 AM, Dmitry Demeshchuk wrote:
>>
>>> Greetings.
>>>
>>> I'm running Mac OS X 10.5.8. Riak 0.10.1 is compiled and works good.
>>> However, when I install Innostore like described at the wiki page and
>>> try to perform any operations with Riak, node goes down.
>>>
>>> When I start riak using `bin/riak console`, everything seems to work good:
>>>
>>> 100516 12:48:13 Embedded InnoDB 1.0.6.6750 started; log sequence number 44243
>>>
>>> But when I try to get keys from a bucket, to put any data using basic
>>> Erlang interface (either from the other Erlang node or from the opened
>>> console), Riak crashes with bus error.
>>> I tried to start Riak as root but with the same result. Then thought
>>> that perhaps free disk space is too low (about 12 GB) and freed some
>>> space (up to about 20 GB) but still get the same result. Also, tried
>>> to turn SMP on and off - still no result.
>>>
>>> I'm going to try installing it on my FreeBSD machine, will write about
>>> the results.
>>>
>>> --
>>> Best regards,
>>> Dmitry Demeshchuk
>>>
>>> _______________________________________________
>>> riak-users mailing list
>>> riak-users at lists.basho.com
>>> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>>
>>
>
>
>
> --
> Best regards,
> Dmitry Demeshchuk
>



-- 
Best regards,
Dmitry Demeshchuk




More information about the riak-users mailing list