Handoff repeatedly failing

Sean Cribbs sean at basho.com
Wed Oct 6 13:32:56 EDT 2010


Tony,

That error occurs when trying to interact with a socket that is closed. I can assure you that it is harmless and that the message will no longer appear in 0.13.

Sean Cribbs <sean at basho.com>
Developer Advocate
Basho Technologies, Inc.
http://basho.com/

On Oct 6, 2010, at 1:27 PM, Tony Novak wrote:

> After recently adding a few additional nodes to a Riak cluster, I keep seeing repeated handoff failures like this one:
> 
> =INFO REPORT==== 6-Oct-2010::17:05:30 ===
> Starting handoff of partition riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 to 'riak at 10.217.31.183'
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =ERROR REPORT==== 6-Oct-2010::17:05:56 ===
> Handoff sender riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 failed error:{badmatch,
>                                                                                              {error,
>                                                                                               closed}}
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =INFO REPORT==== 6-Oct-2010::17:08:30 ===
> Starting handoff of partition riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 to 'riak at 10.217.31.183'
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =ERROR REPORT==== 6-Oct-2010::17:08:56 ===
> Handoff sender riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 failed error:{badmatch,
>                                                                                              {error,
>                                                                                               closed}}
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =INFO REPORT==== 6-Oct-2010::17:11:30 ===
> Starting handoff of partition riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 to 'riak at 10.217.31.183'
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =ERROR REPORT==== 6-Oct-2010::17:11:56 ===
> Handoff sender riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 failed error:{badmatch,
>                                                                                              {error,
>                                                                                               closed}}
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =INFO REPORT==== 6-Oct-2010::17:14:30 ===
> Starting handoff of partition riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 to 'riak at 10.217.31.183'
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =ERROR REPORT==== 6-Oct-2010::17:14:56 ===
> Handoff sender riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 failed error:{badmatch,
>                                                                                              {error,
>                                                                                               closed}}
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =INFO REPORT==== 6-Oct-2010::17:17:30 ===
> Starting handoff of partition riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 to 'riak at 10.217.31.183'
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =ERROR REPORT==== 6-Oct-2010::17:17:56 ===
> Handoff sender riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 failed error:{badmatch,
>                                                                                              {error,
>                                                                                               closed}}
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =INFO REPORT==== 6-Oct-2010::17:20:30 ===
> Starting handoff of partition riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 to 'riak at 10.217.31.183'
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> =ERROR REPORT==== 6-Oct-2010::17:20:56 ===
> Handoff sender riak_kv_vnode 1043318063368056673053607043667580944695787782144 failed error:{badmatch,
>                                                                                              {error,
>                                                                                               closed}}
> (riak at 10.104.41.223)1> 
> 
> There's no corresponding log entry on the receiving machine (10.217.31.183), but Riak seems to be fully alive and functional on both nodes.  (I can successfully run "riak-admin test" on all nodes in the cluster.)
> 
> What's going on here?
> 
> Thanks!
> 
> Tony Novak
> tony at dapper.net
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20101006/8fad84a2/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list