Riak Search timeout when searching from erlang command line

Rusty Klophaus rusty at basho.com
Mon Apr 4 10:42:41 EDT 2011


Hi Mike,

The Whitespace tokenizer (the default) is case sensitive, so the query
should be:

search:search(<<"my_index">>, <<"title:Title">>)

If you want a tokenizer that is case-insensitive and also filters out
stopwords (basically, something more appropriate for prose) you can use the
Standard analyzer factory. Details are here:
http://wiki.basho.com/Riak-Search---Schema.html

I'm not sure why you see a range_loop exception. That's odd. You should just
see zero results returned.

Some diagnostic questions:

- Are you running on a single node?
- What platform are you running?
- If you run the command "ulimit -n", what does it return?

Best,
Rusty



On Mon, Apr 4, 2011 at 2:18 AM, Mike Huffman <mike.huffman at gmail.com> wrote:

> Hi Everyone!
>
> I am having the following problem and google is not helping as far as a
> solution.
>
> From a fresh built of riak search from git source, I try the following
> commands:
>
> make rel
> cd rel/riaksearch
> ./bin/riaksearch start
> ./bin/riaksearch attach
>
> now I try the following commands from the erlang command line:
>
> (next line directly from http://wiki.basho.com/Riak-Search---Indexing.html)
>
> search:index_doc(<<"my_index">>, <<"my_doc">>, [{<<"title">>, <<"The
> Title">>}, {<<"content">>, <<"The Content">>}]).
>
> response is "ok"
>
> (next line directly from http://wiki.basho.com/Riak-Search---Querying.html)
>
> search:search_doc(<<"my_index">>, <<"title:title">>).  or   search:search(
> <<"my_index">>, <<"title:title">>).
>
> response is:
>
> =ERROR REPORT==== 4-Apr-2011::02:13:32 ===
> range_loop timed out!** exception throw: {timeout,range_loop}
>      in function  riak_search_backend:collect_info_response/3
>      in call from riak_search_op_term:info/3
>      in call from riak_search_op_term:preplan/2
>      in call from riak_search_op_scope:preplan/2
>      in call from riak_search_client:parse_query/3
>      in call from search:search_doc/2
>
>
> Am I using the erlang commands incorrectly?
>
> Any help pointing me in the right direction would be greatly appreciated.
>
> Thanks.
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20110404/37f2e862/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list