riaksearch memory growth issues

Gordon Tillman gtillman at mezeo.com
Fri May 27 21:44:44 EDT 2011


Gilbert I will do that and post the results.  Have restarted the cluster but it is really easy to reproduce the issue.  

Thanks!

--gordon


On May 27, 2011, at 20:10 , Gilbert Glåns wrote:

> Gordon,
> Could you try:
> 
> erlang:process_info(list_to_pid("<0.16614.32>"), [messages,
> current_function, initial_call, links, memory, status]).
> 
> in a riak search console for one/some of those mailboxes and share the
> results? I am curious to see if you are having the same systemic
> memory consumption I am experiencing.
> 
> Gilbert
> 
> On Fri, May 27, 2011 at 5:15 PM, Gordon Tillman <gtillman at mezeo.com> wrote:
>> 
>> Howdy Gang,
>> 
>> We are having a bit of an issue with our 3-node riaksearch cluster.  What is happing is this:
>> 
>> Cluster is up and running.  We start testing our application against it.  As the application runs the erlang process consumes more and more memory without ever releasing it.
>> 
>> In trying to investigate the issue we ran the riaksearch-admin cluster_info command.  It appears that the bulk of this memory is being consumed by a bunch of mailboxes.
>> 
>> I have posted both the output of the cluster_info command and the app.config from one of the nodes here:
>> 
>> https://gist.github.com/996419
>> 
>> I would be very grateful if someone from Basho would take a look at the cluster_info and see if they can spot anything obvious.
>> 
>> Each machine in the cluster has an 8-core Xeon and 16GB RAM.  I believe all of the platform details, etc., are in the cluster_info dump.
>> 
>> Many thanks,
>> 
>> --gordon
>> _______________________________________________
>> riak-users mailing list
>> riak-users at lists.basho.com
>> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com




More information about the riak-users mailing list