Riak Search returns None if wildcard query shorter than 2 chars

Vlatko Basic vlatko.basic at gmail.com
Wed May 18 15:10:08 EDT 2011


Hi,

Just found out that this is an already reported bug in RiakSearch.

vlatko

> Hi,
>
> I've made a "riak_test" bucket and inserted following:
>
> Key | JSON data
> bckt.insert("test0","{\"Src\":\"pen\", \"Trg\":\"cat\"}");
> bckt.insert("test1","{\"Src\":\"penrose\", \"Trg\":\"caterpillar\"}");
> bckt.insert("test2","{\"Src\":\"pending\", \"Trg\":\"cato\"}");
> bckt.insert("test3","{\"Src\":\"march\", \"Trg\":\"doing\"}");
> bckt.insert("test4","{\"Src\":\"marsh\", \"Trg\":\"swimming\"}");
> bckt.insert("test5","{\"Src\":\"marmelade\", \"Trg\":\"trying\"}");
> bckt.insert("test6","{\"Src\":\"john\", \"Trg\":\"play\"}");
>
> I'm using SolrJ for accessing Riak through Solr interface in Java.
>
> for query:
> q = "Src:pe*"; // just PE
> dl = test_bckt.find(q);
> (Same response in browser
> http://192.168.5.50:8098/solr/riak_test/select?q="Src":"pe*" - with and without
> quotes)
>
> I get (I'm outputting response and "none..."):
>
> response =
> {responseHeader={status=0,QTime=0,params={indent=on,start=0,q=Src:pe*,q.op=and,df=Src,wt=standard,version=1.1,rows=0}},
>
> response={numFound=0,start=00.0,docs=[]}}
>
> none...
>
> but for query:
> q = "Src:pen*"; // now PEN, "n" is added to the previous query
> dl = test_bckt.find(q);
> (Same response in browser
> http://192.168.5.50:8098/solr/riak_test/select?q="Src":"pen*" - with and without
> quotes)
>
> I receive this:
>
> response =
> {responseHeader={status=0,QTime=73,params={indent=on,start=0,q=Src:pen*,q.op=and,df=Src,wt=standard,version=1.1,rows=3}},response={numFound=3,start=00.0,docs=[SolrDocument[{id=test2,
> Src=pending, Trg=cato}], SolrDocument[{id=test1, Src=penrose, Trg=caterpillar}],
> SolrDocument[{id=test0, Src=pen, Trg=cat}]]}}
>
> SolrDocument[{id=test2, Src=pending, Trg=cato}]
> SolrDocument[{id=test1, Src=penrose, Trg=caterpillar}]
> SolrDocument[{id=test0, Src=pen, Trg=cat}]
>
> Schema is
> {field, [
> {name, "Src"},
> {type, string},
> {analyzer_factory, "com.basho.search.analysis.StandardAnalyzerFactory"}
> ]},
>
> Same happens with
> {analyzer_factory, {erlang, text_analyzers, standard_analyzer_factory}}
>
>
> Any ideas why queries do not return the same result?
>
>
> vlatko




More information about the riak-users mailing list