make all devrel wierdness

Marv Lush marv_lush at yahoo.com
Thu Jun 14 15:13:30 EDT 2012


Daniel,

Thanks for the reply....so if Im reading the blurb in the config file correctly, to get my riak cluster to respond on more than localhost, I would need to modify the existing http section in app.config file to look like the following: 

{http, [ {"127.0.0.1", 8091 }, {"10.128.56.63", 8091 } ]},

???

Will it work if I use something like:

{http, [ {"127.0.0.1", 8091 }, {"myriakhost.mydomain.com", 8091 } ]},


Thanks,

/m


--- On Thu, 6/14/12, Daniel Reverri <dan at basho.com> wrote:

> From: Daniel Reverri <dan at basho.com>
> Subject: Re: make all devrel wierdness
> To: "Marv Lush" <marv_lush at yahoo.com>
> Cc: riak-users at lists.basho.com
> Date: Thursday, June 14, 2012, 11:15 AM
> Hi Marv, 
> 
> You have to set the "http" parameter in app.config:
> http://wiki.basho.com/Configuration-Files.html#http
> 
> By default Riak only listens on "127.0.0.1".
> 
> Thanks,
> Dan
> 
> -- 
> Daniel Reverri
> Architect
> Basho Technologies, Inc.
> dan at basho.com
> 
> 
> On Thursday, June 14, 2012 at 11:09 AM, Marv Lush wrote:
> 
> > I went through the basic setup for setting up a 4 node
> cluster on 1 box...via standard means for CentOS:
> > 
> > 1. install erlang
> > 2. install build-tools etc.
> > 3. unpack riak source
> > 4. make all devrel
> > 5. start all nodes
> > 6. join all nodes onto node 1
> > 
> > but I can't connect to the cluster. 
> > 
> > Well, oddly enough I can connect if I use the curl
> command in the instructions...using 127.0.0.1/stats. But
> when I try to connect remotely...or even on the *same* box,
> only using the actual IP instead of 127.0.0.1...it refuses
> to connect. There are no iptable rules on this box.
> > 
> > Here is output from trying to execute curl using actual
> ip first, then localhost next.
> > 
> > ==========================
> > 
> > [riak at dev-riak1 dev]$ /sbin/ifconfig
> > eth0 Link encap:Ethernet HWaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX 
> > inet addr:10.128.56.63
> > .
> > .
> > .
> > 
> > [riak at dev-riak1 dev]$ curl -H "Accept: text/plain" http://10.128.56.63:8091/stats
> > curl: (7) couldn't connect to host
> > 
> > [riak at dev-riak1 dev]$ curl -H "Accept: text/plain" http://127.0.0.1:8091/stats
> > {
> > "vnode_gets": 0,
> > "vnode_puts": 0,
> > "vnode_index_reads": 0,
> > "vnode_index_writes": 0,
> > "vnode_index_writes_postings": 0,
> > 
> > =============================
> > 
> > 
> > Trying to connect remotely I get the same thing from
> different client, curl , rest client, browser, etc.
> > 
> > 
> > Any ideas? Is there some extra configuration for the
> dev cluster setup needed to get it to answer remote
> requests? Did I miss something obvious?
> > 
> > 
> > Thanks,
> > 
> > /m
> > 
> > _______________________________________________
> > riak-users mailing list
> > riak-users at lists.basho.com
> (mailto:riak-users at lists.basho.com)
> > http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
> 
> 
> 
> 




More information about the riak-users mailing list