Riak ruby client runtime error

Anand Hegde anandghegde at gmail.com
Fri Jun 22 09:49:07 EDT 2012


Hello , I just installed riak on my OS X machine and got the 4 node cluster
working.

Here is my output for the command

$ ps aux | grep beam

anandhegde      1075   0.1  0.9  2519676  37548 s002  Ss+  10:49AM
1:34.84 /Users/anandhegde/dev/dev2/libexec/erts-5.8.5/bin/beam.smp -K true
-A 64 -W w -- -root /Users/anandhegde/dev/dev2/libexec -progname riak --
-home /Users/anandhegde -- -boot
/Users/anandhegde/dev/dev2/libexec/releases/1.1.2/riak -embedded -config
/Users/anandhegde/dev/dev2/libexec/etc/app.config -pa ./lib/basho-patches
-name dev2 at 127.0.0.1 -setcookie riak -- console
anandhegde       938   0.1  0.9  2519524  38152 s001  Ss+  10:49AM
1:36.31 /Users/anandhegde/dev/dev1/libexec/erts-5.8.5/bin/beam.smp -K true
-A 64 -W w -- -root /Users/anandhegde/dev/dev1/libexec -progname riak --
-home /Users/anandhegde -- -boot
/Users/anandhegde/dev/dev1/libexec/releases/1.1.2/riak -embedded -config
/Users/anandhegde/dev/dev1/libexec/etc/app.config -pa ./lib/basho-patches
-name dev1 at 127.0.0.1 -setcookie riak -- console
anandhegde      1295   0.0  0.9  2519188  37416 s004  Ss+  10:49AM
1:40.47 /Users/anandhegde/dev/dev4/libexec/erts-5.8.5/bin/beam.smp -K true
-A 64 -W w -- -root /Users/anandhegde/dev/dev4/libexec -progname riak --
-home /Users/anandhegde -- -boot
/Users/anandhegde/dev/dev4/libexec/releases/1.1.2/riak -embedded -config
/Users/anandhegde/dev/dev4/libexec/etc/app.config -pa ./lib/basho-patches
-name dev4 at 127.0.0.1 -setcookie riak -- console
anandhegde      1185   0.0  0.9  2519576  36764 s003  Ss+  10:49AM
1:39.91 /Users/anandhegde/dev/dev3/libexec/erts-5.8.5/bin/beam.smp -K true
-A 64 -W w -- -root /Users/anandhegde/dev/dev3/libexec -progname riak --
-home /Users/anandhegde -- -boot
/Users/anandhegde/dev/dev3/libexec/releases/1.1.2/riak -embedded -config
/Users/anandhegde/dev/dev3/libexec/etc/app.config -pa ./lib/basho-patches
-name dev3 at 127.0.0.1 -setcookie riak -- console
anandhegde      7115   0.0  0.0  2434892    540 s000  R+    7:13PM
0:00.00 grep beam


After this I installed the riak-ruby-client gem as given here -
https://github.com/basho/riak-ruby-client/

I am trying to run a simple script based on the documentation provided at
the github page. This is my script -

require 'riak'

client = Riak::Client.new

bucket=client.bucket("doc")
object = bucket.get_or_new("index.html")
object.data="<html><body>some body content here</body></html>"
object.content_type="text/html"
object.store

puts client['doc']['index.html']


and when I run this using $ ruby script.rb

I get the following error -

/Users/anandhegde/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p0/gems/riak-client-1.0.3/lib/riak/client.rb:450:in
`rescue in recover_from': Connection refused - connect(2) (RuntimeError)
from
/Users/anandhegde/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p0/gems/riak-client-1.0.3/lib/riak/client.rb:422:in
`recover_from'
from
/Users/anandhegde/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p0/gems/riak-client-1.0.3/lib/riak/client.rb:284:in
`http'
from
/Users/anandhegde/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p0/gems/riak-client-1.0.3/lib/riak/client.rb:129:in
`backend'
from
/Users/anandhegde/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p0/gems/riak-client-1.0.3/lib/riak/client.rb:277:in
`get_object'
from
/Users/anandhegde/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p0/gems/riak-client-1.0.3/lib/riak/bucket.rb:88:in
`get'
from
/Users/anandhegde/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p0/gems/riak-client-1.0.3/lib/riak/bucket.rb:106:in
`get_or_new'
from riak_client.rb:6:in `<main>'
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20120622/0103be86/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list