Issue with clustering Riak nodes on CentOS servers.

Tin Le tin at le.org
Tue Oct 30 17:20:41 EDT 2012


> Hello,  I am attempting to create a 4 node riak installation on 4
> separate CentOS servers.   Installation of Riak went well.  We have run
> simple tests like riak ping, sudo curl \-v
> http://127.0.0.1:8098/riak/test, ect,  and everything seems fine with the
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Did you change your http address from 127.0.0.1 to 10.1.78.9?   On that
machine, 10.1.78.9, does curl -v http://10.1.78.9:8098/riak/test work?


> riak servers,  they all start up with no errors.  We used the default
> ports in the app.config files.   Ie:  epmd listener: TCP:4369
> handoff_port listener: TCP:8099
> web_port: TCP:8098
> pb_port: TCP:8087
>
> We have updated all ip addresses in the config files as instructed on the
> riak site.  Also, we have verified by telnet that the ports are all open
> and that I can telnet between the riak servers.    Still after all of
> that,  when I try to do a cluster command I get the following response:
>
>
> [root at essd-riak-test-server ~]# riak-admin cluster join riak at 10.1.78.9
> Attempting to restart script through sudo -H -u riak
> Node riak at 10.1.78.9 is not reachable!
> [root at essd-riak-test-server ~]#
>
> I have been stuck on this issue for quite a while and tried everything I
> found on the riak web site to resolve this.  Any help you could offer
> would greatly be appreciated.   Thanks in advance.
>
> Sincerely,
>
> James Sweeney





More information about the riak-users mailing list