Expire feature doesn't seem to work in Riak 1.4.0

Shrikar archak shrikar84 at gmail.com
Tue Jul 16 19:26:12 EDT 2013


Hi Hector,
My bad..Thanks for the quick response it helped.

Thanks,
Shrikar


On Tue, Jul 16, 2013 at 4:14 PM, Hector Castro <hector at basho.com> wrote:

> Hi Shrikar,
>
> It appears that you may be using incorrect expiry settings. You want
> `expiry_secs` and `expiry_grace_time`, not `expire_secs` and
> `expire_grace_time`. [0]
>
> --
> Hector
>
> [0]
> http://docs.basho.com/riak/latest/tutorials/choosing-a-backend/Bitcask/
>
> On Tue, Jul 16, 2013 at 6:52 PM, Shrikar archak <shrikar84 at gmail.com>
> wrote:
> > Hi All,
> >
> >
> > I am looking at the auto expire feature in Riak and it seems that it
> doesn't
> > work.
> > Am I missing something here??
> >
> > Here is the app config for the bitcask section
> >
> >  {bitcask, [
> >              %% Configure how Bitcask writes data to disk.
> >              %%   erlang: Erlang's built-in file API
> >              %%      nif: Direct calls to the POSIX C API
> >              %%
> >              %% The NIF mode provides higher throughput for certain
> >              %% workloads, but has the potential to negatively impact
> >              %% the Erlang VM, leading to higher worst-case latencies
> >              %% and possible throughput collapse.
> >              {io_mode, erlang},
> >
> >              {data_root, "/var/lib/riak/bitcask"},
> >              {expire_secs, 30},
> >              {expire_grace_time, 3600},
> >              {merge_window, {0, 6}}
> >            ]},
> >
> > Also my backend is bitcask.
> >
> >
> > Test :
> >
> > curl -XPOST http://192.168.8.61:8098/riak/test/hello -d
> '{"shrikar":"test"}'
> >
> > wait for more than 30 seconds in my case I waited for upto a minute.
> >
> > Shrikars-MacBook-Pro:~ shrikar$ curl -v
> > http://192.168.8.61:8098/riak/test/hello
> > * About to connect() to 192.168.8.61 port 8098 (#0)
> > *   Trying 192.168.8.61...
> > * connected
> > * Connected to 192.168.8.61 (192.168.8.61) port 8098 (#0)
> >> GET /riak/test/hello HTTP/1.1
> >> User-Agent: curl/7.24.0 (x86_64-apple-darwin12.0) libcurl/7.24.0
> >> OpenSSL/0.9.8x zlib/1.2.5
> >> Host: 192.168.8.61:8098
> >> Accept: */*
> >>
> > < HTTP/1.1 200 OK
> > < X-Riak-Vclock: a85hYGBgzGDKBVIcHpu2/Al8euxyBlMiax4rQ7Jn1Gm+LAA=
> > < Vary: Accept-Encoding
> > < Server: MochiWeb/1.1 WebMachine/1.10.0 (never breaks eye contact)
> > < Link: </riak/test>; rel="up"
> > < Last-Modified: Tue, 16 Jul 2013 22:46:59 GMT
> > < ETag: "7ZFMTDwc4re4Z7v3RIaDFE"
> > < Date: Tue, 16 Jul 2013 22:52:13 GMT
> > < Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
> > < Content-Length: 18
> > <
> > * Connection #0 to host 192.168.8.61 left intact
> > {"shrikar":"test"}* Closing connection #0
> >
> > Am I missing something here??
> >
> >
> > Thanks,
> > Shrikar
> >
> >
> > _______________________________________________
> > riak-users mailing list
> > riak-users at lists.basho.com
> > http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
> >
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20130716/e65f20fc/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list