RiakCS invalid module: nofile

Kelly McLaughlin kelly at basho.com
Fri Jul 19 16:15:46 EDT 2013


Dimitri,

It looks like you do not have Riak properly configured for use with RiakCS.
Specifically the it looks like add_paths setting is missing or incorrect.
You can find more info on the specifics of configuring Riak for RiakCS
here:
http://docs.basho.com/riakcs/latest/cookbooks/configuration/Configuring-Riak/.
Hope that helps.

Kelly


On Fri, Jul 19, 2013 at 11:10 AM, Dimitri Aivaliotis <aglarond at gmail.com>wrote:

> Hi,
>
> I'm kicking the tires on a RiakCS-on-SmartOS install, and noticed the
> following message in riak-cs's console.log at cloud storage
> calculation time:
>
> 2013-07-19 06:00:00.936 UTC [error] <0.32509.27> gen_fsm
> riak_cs_storage_d in state calculating terminated with reason:
> {json_encode,{bad_term,{error,<<"Phase {xform_map,0}: invalid module
> named in PhaseSpec function:\n must be a valid module name (failed to
> load riak_cs_storage: nofile)">>}}}
> 2013-07-19 06:00:00.938 UTC [error] <0.32509.27> CRASH REPORT Process
> riak_cs_storage_d with 1 neighbours exited with reason:
> {json_encode,{bad_term,{error,<<"Phase {xform_map,0}: invalid module
> named in PhaseSpec function:\n must be a valid module name (failed to
> load riak_cs_storage: nofile)">>}}} in gen_fsm:terminate/7 line 611
> 2013-07-19 06:00:00.940 UTC [error] <0.125.0> Supervisor riak_cs_sup
> had child riak_cs_storage_d started with
> riak_cs_storage_d:start_link() at <0.32509.27> exit with reason
> {json_encode,{bad_term,{error,<<"Phase {xform_map,0}: invalid module
> named in PhaseSpec function:\n must be a valid module name (failed to
> load riak_cs_storage: nofile)">>}}} in context child_terminated
>
> Predictably, the storage statistics are empty.
>
>
> I also get the same error when doing an 'ls' with s3cmd:
>
> 2013-07-19 10:42:01.848 UTC [error] <0.24146.40> gen_fsm <0.24146.40>
> in state waiting_map_reduce terminated with reason: <<"Phase
> {xform_map,0}: invalid module named in PhaseSpec function:\n must be a
> valid module name (failed to load riak_cs_utils: nofile)">>
> 2013-07-19 10:42:01.854 UTC [error] <0.24146.40> CRASH REPORT Process
> <0.24146.40> with 1 neighbours exited with reason: <<"Phase
> {xform_map,0}: invalid module named in PhaseSpec function:\n must be a
> valid module name (failed to load riak_cs_utils: nofile)">> in
> gen_fsm:terminate/7 line 611
>
>
> I looked through the riak-cs packages, but found no 'nofile.beam' - is
> there supposed to be one?
>
> Thanks for any help.
>
> - Dimitri
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20130719/94c5ca00/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list