Error starting Yokozuna

Jeremiah Peschka jeremiah.peschka at gmail.com
Mon Jul 29 10:01:30 EDT 2013


Hi Erik,

Yokozuna is killed off it takes more than 5 seconds to start. There are
several items in yokozuna HEAD that should fix this [1][2].

I think the best option is to build YZ from github:
https://github.com/basho/yokozuna/blob/master/docs/INSTALL.md#install-from-github

I recently rebuilt using `make stagedevrel` and this worked for me.

[1]: https://github.com/basho/yokozuna/pull/127
[2]: https://github.com/basho/yokozuna/pull/136

---
Jeremiah Peschka - Founder, Brent Ozar Unlimited
MCITP: SQL Server 2008, MVP
Cloudera Certified Developer for Apache Hadoop


On Sun, Jul 28, 2013 at 2:08 PM, Erik Andersen <eandersen9 at gmail.com> wrote:

> Hi!
>
> I have build the latest version of Yokozuna from source following the
> instructions at
> https://github.com/basho/yokozuna/blob/master/docs/INSTALL.md but when I
> try and start any riak node I get errors (configured using stagedevrel).
>
> I have Solr 4.4 installed on a Tomcat 7 server running the default port
> 8080.
>
> I'm running CentOS 6.2.
>
> In solr.log I get :
> 2013-07-28 19:57:54,793 [WARN] <main>@XmlConfiguration.java:411 Config
> error at <Call class="com.basho.yokozuna.monitor.Monitor"
> name="monitor"><Arg>data/yz/monitor.sh</Arg><Arg>10</Arg></Call>
>
> In error.log I get:
> 2013-07-28 19:58:07.669 [error] <0.1615.0> CRASH REPORT Process
> yz_solr_proc with 0 neighbours exited with reason: bad return value:
> {error,"Solr didn't start in alloted time"} in gen_server:init_it/6 line 332
> 2013-07-28 19:58:07.686 [error] <0.1614.0> Supervisor yz_solr_proc_sup had
> child yz_solr_proc started with yz_solr_proc:start_link("data/yz", "10016",
> "10015") at undefined exit with reason bad return value: {error,"Solr
> didn't start in alloted time"} in context start_error
> 2013-07-28 19:58:07.690 [error] <0.1613.0> Supervisor yz_sup had child
> yz_solr_proc_sup started with yz_solr_proc_sup:start_link() at undefined
> exit with reason shutdown in context start_error
>
> I feel I'm missing something concerning solr, but what...?
>
> Regards,
> Erik
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20130729/d3801f93/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list