Unable to configure Riak-CS-Control to manage users

Siddhu Warrier (siwarrie) siwarrie at cisco.com
Wed Oct 9 10:50:20 EDT 2013


Hi Dimitri,

Thank you for your email. I just tried this. I still have the same problem, except that I no longer get 403 errors in my Riak CS error log (as a matter of fact, I get nothing at all in my Riak CS, Riak CS Control, Stanchion, and Riak error logs).

I've put the basic config section of my riak-cs/app.config here for your reference.

               %% Riak CS http/https port and IP address to listen at
               %% for object storage activity
               {cs_ip, "10.0.1.202"},
               {cs_port, 8080 } ,

               %% Riak node to which Riak CS accesses
               {riak_ip, "10.0.1.202"},
               {riak_pb_port, 8087 } ,

               %% Configuration for access to request
               %% serialization service
               {stanchion_ip, "10.0.1.202"},
               {stanchion_port, 8085 },
               {stanchion_ssl, false },

Thanks,

Siddhu

From: Dmitri Zagidulin <dzagidulin at basho.com<mailto:dzagidulin at basho.com>>
Date: Wednesday, 9 October 2013 15:38
To: Siddhu Warrier <siwarrie at cisco.com<mailto:siwarrie at cisco.com>>
Cc: "riak-users at lists.basho.com<mailto:riak-users at lists.basho.com>" <riak-users at lists.basho.com<mailto:riak-users at lists.basho.com>>
Subject: Re: Unable to configure Riak-CS-Control to manage users

(Just to be extra clear, that's meant to be a comma at the end of that directive, not a period. Also, don't forget to restart Riak CS Control, after changing the proxy host).


On Wed, Oct 9, 2013 at 10:36 AM, Dmitri Zagidulin <dzagidulin at basho.com<mailto:dzagidulin at basho.com>> wrote:
Hi Siddhu,

Can you try changing 'cs_proxy_host' to localhost? So:

 {cs_proxy_host, "127.0.0.1" }.

and retry.




On Wed, Oct 9, 2013 at 9:55 AM, Siddhu Warrier (siwarrie) <siwarrie at cisco.com<mailto:siwarrie at cisco.com>> wrote:
Hi,

I have a two node Riak CS (1.4) cluster set up on two nodes (node-1 and node-2 henceforth). Node-1 is the headnode. Both node-1 and node-2 are running CentOS-6.4.

Node-1

  *   Riak 1.4.2
  *   Stanchion 1.4.1
  *   Riak-CS 1.4.1
  *   Riak-CS-Control 1.0.2

Node-2

  *   Riak 1.4.2
  *   Riak-CS 1.4.1

I have got Riak CS working, and have created admin credentials that I've set correctly on stanchion, riak-cs, and riak-cs-control on node 1, and on riak-cs on node 2. I am able to use the admin credentials to perform operations on the bucket using s3cmd.

However, when I try to list riak-cs users using the riak-cs-control, I get no results. The error that comes up in /var/log/riak-cs.log is:

10.0.1.202 - - [09/Oct/2013:13:09:31 +0000] "GET /buckets/users/objects HTTP/1.1" 403 160 "" ""

I also receive a 403 when I try to create an admin user.

I saw https://github.com/basho/riak_cs_control/issues/31 and set my /etc/riak-cs-control/app.config file up to use the cs_proxy_host parameter as well, though I'm not using proxies, but to no avail. I have reproduced the relevant section of my riak-cs-control/app.config here:
    {riak_cs_control, [
       %% What port to run the application on.
       {port, 8000 },

       %% Instance of Riak CS you wish to talk to.
       {cs_hostname, "10.0.1.202" },
       {cs_port, 8080 },
       {cs_protocol, "http" },

       %% Proxy information; necessary if you are using s3.amazonaws.com<http://s3.amazonaws.com> as
       %% your hostname.
       {cs_proxy_host, "10.0.1.202" },
       {cs_proxy_port, 8080 },

       %% Credentials you want the application to run as.
       {cs_admin_key, "5VI-NIFLNIHKRNGKPBVX" },
       {cs_admin_secret, "xxxxxxx" },

       %% Specify the bucket name for administration options.
       {cs_administration_bucket, "riak-cs" }
    ]},

Is there something I am missing/doing wrong?

Thanks,

Siddhu

_______________________________________________
riak-users mailing list
riak-users at lists.basho.com<mailto:riak-users at lists.basho.com>
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20131009/78d8ddb8/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list