1.4.2: 'riak-admin reip' no longer works?

Dave Brady dbrady at weborama.com
Mon Oct 21 10:27:49 EDT 2013


...more to point: will riak_kv_console:reip still exist, and just not be surfaced in riak-admin, or will the function be removed? 


-- 
Dave Brady 

----- Original Message -----

From: "Dave Brady" <dbrady at weborama.com> 
To: "Jared Morrow" <jared at basho.com> 
Cc: "Riak Users Mailing List" <riak-users at lists.basho.com> 
Sent: Lundi 21 Octobre 2013 16:23:46 
Subject: Re: 1.4.2: 'riak-admin reip' no longer works? 


No problem, Jared! I'm happy it was a very simple fix. 


What concerns me is that the 'cluster' commands do not have an analogous feature: 'replace' does not do the same thing as 'reip'. 


Is it truly a foregone conclusion that 'reip' is going away? 



-- 
Dave Brady 

----- Original Message -----

From: "Jared Morrow" <jared at basho.com> 
To: "Dave Brady" <dbrady at weborama.com> 
Cc: "Riak Users Mailing List" <riak-users at lists.basho.com> 
Sent: Lundi 21 Octobre 2013 16:17:52 
Subject: Re: 1.4.2: 'riak-admin reip' no longer works? 


This was a mistake on my part, if you s/up/down/ (node_down_check) on that line it will correctly ensure the node is down before running reip. Sorry about that, clearly 'reip' is not heavily used with the new cluster commands and it slipped under the radar for all these months. 


-Jared 



On Mon, Oct 21, 2013 at 7:48 AM, Dave Brady < dbrady at weborama.com > wrote: 


Thanks to Joe Caswell at Basho: just have to comment out line 382 (node_up_check) in the riak-admin script. 

-- 
Dave Brady 



----- Original Message ----- 
From: "Dave Brady" < dbrady at weborama.com > 
To: riak-users at lists.basho.com 
Sent: Lundi 21 Octobre 2013 13:59:37 
Subject: 1.4.2: 'riak-admin reip' no longer works? 

Hi everyone, 

So, I went to copy /var/lib/riak/* from one five-node cluster to another, so that we could experiment on the data. 

I did this fairly frequently in the past (< 1.4.0), and always used "riak-admin reip <old> <new>". 

Now, when I try that command on our 1.4.2 ring, 'riak-admin' dies with "Node is not running!" 

This confuses me, since "reip" requires the ring to be down, but the "riak-admin" script is indeed expecting the local node to be running when using this option. 

I see on the wiki that it is mentioned that "cluster replace" will replace "reip" in the future. I hope not, since "cluster replace" does not provide the same functionality. 

Anyone run into this and find a fix? (Or I am missing something obvious?) 

Thanks! 

-- 
Dave Brady 


_______________________________________________ 
riak-users mailing list 
riak-users at lists.basho.com 
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com 

_______________________________________________ 
riak-users mailing list 
riak-users at lists.basho.com 
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com 





_______________________________________________ 
riak-users mailing list 
riak-users at lists.basho.com 
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20131021/3b47a32f/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list