Error on node shutdown Riak Cluster

Eric Redmond eredmond at basho.com
Thu Dec 11 11:57:08 EST 2014


Did you make a change to the index while the node was down? Have you tried anything else on the cluster, like running repair?

http://docs.basho.com/riak/latest/ops/running/recovery/repairing-indexes/#Repairing-Search-Indexes


On Dec 11, 2014, at 8:50 AM, Garrido <zgbjgg at gmail.com> wrote:

> Hello, 
> 
> We detect in our cluster that some is wrong with that, when we shutdown a single node from the running cluster (bin/riak stop), the connections from the riak erlang client of remain nodes are disconnected, 
> 
> This is a log from riak console.log
> 
> 2014-12-11 10:38:17.915 [error] <0.820.15> CRASH REPORT Process <0.820.15> with 0 neighbours exited with reason: {throw,{error,data_not_available,{<<"search">>,<<"type_profile">>,<<"notes">>}},[{riak_search_op_term,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_term.erl"},{line,49}]},{riak_search_op_scope,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_scope.erl"},{line,25}]},{riak_search_op,'-preplan/2-lc$^0/1-0-',2,[{file,"src/riak_search_op.erl"},{line,30}]},{riak_search_op,'-preplan/2-lc$^0/1-0-',2,[{file,"src/riak_search_op.erl"},{line,30}]},{riak_search_op_intersection,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_intersecti..."},...]},...]} in gen_server:terminate/6 line 747
> 2014-12-11 10:38:17.915 [error] <0.302.0> Supervisor riak_api_pb_sup had child undefined started with {riak_api_pb_server,start_link,undefined} at <0.820.15> exit with reason {throw,{error,data_not_available,{<<"search">>,<<"type_profile">>,<<"notes">>}},[{riak_search_op_term,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_term.erl"},{line,49}]},{riak_search_op_scope,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_scope.erl"},{line,25}]},{riak_search_op,'-preplan/2-lc$^0/1-0-',2,[{file,"src/riak_search_op.erl"},{line,30}]},{riak_search_op,'-preplan/2-lc$^0/1-0-',2,[{file,"src/riak_search_op.erl"},{line,30}]},{riak_search_op_intersection,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_intersecti..."},...]},...]} in context child_terminated
> 2014-12-11 10:38:18.494 [error] <0.830.15> gen_server <0.830.15> terminated with reason: {throw,{error,data_not_available,{<<"search">>,<<"type_profile">>,<<"notes">>}},[{riak_search_op_term,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_term.erl"},{line,49}]},{riak_search_op_scope,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_scope.erl"},{line,25}]},{riak_search_op,'-preplan/2-lc$^0/1-0-',2,[{file,"src/riak_search_op.erl"},{line,30}]},{riak_search_op,'-preplan/2-lc$^0/1-0-',2,[{file,"src/riak_search_op.erl"},{line,30}]},{riak_search_op_intersection,preplan,2,[{file,"src/riak_search_op_intersecti..."},...]},…]}
> 
> We are running riak with Legacy Search, and we use Riak 1.4.x
> 
> From our cluster this is the member status:
> 
> sh bin/riak-admin member-status
> ================================= Membership ==================================
> Status     Ring    Pending    Node
> -------------------------------------------------------------------------------
> valid      17.2%      --      'riak1 at 10.136.89.98'
> valid      17.2%      --      'riak2 at 10.136.89.98'
> valid      17.2%      --      'riak3 at 10.136.89.99'
> valid      17.2%      --      'riak4 at 10.136.89.99'
> valid      15.6%      --      'riak5 at 10.136.89.100'
> valid      15.6%      --      'riak6 at 10.136.89.101'
> -------------------------------------------------------------------------------
> Valid:6 / Leaving:0 / Exiting:0 / Joining:0 / Down:0
> 
> I hope you can help us with this, we use this in a production environment and for now we cannot migrate our system to riak 2.0 which is better, 
> 
> Thank you,
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20141211/3d73a733/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list