Rak 13.1 error on start

Daniel Iwan iwan.daniel at gmail.com
Tue Jan 28 05:08:53 EST 2014


Hi Eric

Thanks for that. We change the name during installation but not to
riak_maint_2989 at 10.173.240.5 which looks like automatically generated with
PID?
Anyways that error looks more like .erlang_cookie file not being written
correctly (empty). Would it happen due to node name change?

D


On 27 January 2014 15:27, Eric Redmond <eredmond at basho.com> wrote:

> You started Riak under one name, then changed the name later. However, the
> ring doesn't know about this change, hence the error. If you need to change
> a node name, look into the "riak-admin cluster replace" command.
>
>
> http://docs.basho.com/riak/latest/ops/running/tools/riak-admin/#cluster-replace
>
> Eric
> On Jan 27, 2014 7:04 AM, "Daniel Iwan" <iwan.daniel at gmail.com> wrote:
>
>> I just got this right after installing Riak and restarting (Ubuntu
>> 12.04.2)
>>
>> Node name should be riak at 10.173.240.5 but is different in this error msg.
>> Vm.args had a correct name ie. riak at 10.173.240.5
>> Moving content /var/lib/riak, killing all riak processes and manual launch
>> via riak start
>> fixed it, but still I would like to know what could have caused that.
>>
>> .erlang_cookie was 0 bytes which I guess is the problem.
>> How this can happen?
>> Strange thing is that beam process was running
>>
>> =ERROR REPORT==== 27-Jan-2014::14:15:48 ===
>> Too short cookie stringescript: exception error: no match of right hand
>> side
>> value
>>                  {error,
>>                      {shutdown,
>>                          {child,undefined,net_sup_dynamic,
>>                              {erl_distribution,start_link,
>>
>> [['riak_maint_2989 at 10.173.240.5',longnames]]},
>>                              permanent,1000,supervisor,
>>                              [erl_distribution]}}}
>>   in function  nodetool__escript__1390__832147__907784:process_args/3
>> (/usr/lib/riak/erts-5.9.1/bin/nodetool, line 126)
>>   in call from nodetool__escript__1390__832147__907784:main/1
>> (/usr/lib/riak/erts-5.9.1/bin/nodetool, line 15)
>>   in call from escript:run/2 (escript.erl, line 727)
>>   in call from escript:start/1 (escript.erl, line 277)
>>   in call from init:start_it/1
>>   in call from init:start_em/1
>> riak_kv is not up:
>> =ERROR REPORT==== 27-Jan-2014::14:15:51 ===
>>
>>
>> Regards
>> Daniel
>>
>>
>>
>>
>> --
>> View this message in context:
>> http://riak-users.197444.n3.nabble.com/Rak-13-1-error-on-start-tp4030339.html
>> Sent from the Riak Users mailing list archive at Nabble.com.
>>
>> _______________________________________________
>> riak-users mailing list
>> riak-users at lists.basho.com
>> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20140128/b642d592/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list