Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

Jared Morrow jared at basho.com
Tue Jan 28 10:07:36 EST 2014


Andrew,

So we just ran into this as well when using Erlang R15.  We are
investigating.  If you use Erlang R16B02 you should not see this error.
 For what its worth, Riak 2.0 will be built against R16.

Sorry for the troubles,
Jared


On Tue, Jan 28, 2014 at 7:07 AM, Andrew Hamilton
<ahamilton at facilityone.com>wrote:

> When I follow the steps to make a development cluster on Ubuntu 12.04,
> riak compiles just fine but I cannot start up any of the nodes.  Tailing
> the console.log looks something like this:
>
> 2014-01-28 08:57:02.660 [error] <0.850.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22396 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:02.665 [error] <0.862.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22396 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:03.785 [info] <0.348.0>@riak_core:wait_for_service:481
> Wait complete for service riak_kv (10 seconds)
> 2014-01-28 08:57:03.903 [error] <0.1945.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22420 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:03.905 [error] <0.1947.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22420 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:05.137 [error] <0.1956.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22444 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:05.139 [error] <0.1958.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22444 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:06.374 [error] <0.1966.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22468 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:06.376 [error] <0.1968.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22468 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:07.343 [info]
> <0.356.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:849 Changing
> AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox
> size 0 from 'dev1 at 127.0.0.1'
> 2014-01-28 08:57:07.607 [error] <0.1981.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22492 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:07.608 [error] <0.1983.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22492 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:08.841 [error] <0.1994.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22516 at 127.0.0.1' **
>
> 2014-01-28 08:57:08.843 [error] <0.1996.0> ** Connection attempt from
> disallowed node 'dev1_maint_22516 at 127.0.0.1' **
>
> This has been happening on my machine since 2.0pre11.  I am able to create
> a development cluster using both stable versions of riak and the latest
> versions of yokozuna (0.12 and 0.13).
>
> -Andrew Hamilton
> Lead Applications Engineer
> www.facilityone.com
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20140128/66173a90/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list