Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

Andrew Hamilton ahamilton at facilityone.com
Tue Jan 28 10:50:28 EST 2014


Dmitri and Jared,
That fixed it.  I was still using r15b01 because the riak docs still referenced that version: http://docs.basho.com/riak/2.0.0pre11/quickstart/ .  I should have known to try this since the yokozuna install doc states to use r16b02.  Thanks!

-Andrew HamiltonLead Applications Engineerwww.facilityone.com


Dmitri Zagidulin <dzagidulin at basho.com> , 1/28/2014 10:09 AM:
I ran into this the other day, as well. The problem turns out to be an Erlang version incompatibility -- you will want Erlang R16B02 to compile the newer 2.0 stuff.


 On Tue, Jan 28, 2014 at 9:07 AM, Andrew Hamilton <ahamilton at facilityone.com> wrote:
 When I follow the steps to make a development cluster on Ubuntu 12.04, riak compiles just fine but I cannot start up any of the nodes.  Tailing the console.log looks something like this:
2014-01-28 08:57:02.660 [error] <0.850.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22396 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:02.665 [error] <0.862.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22396 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:03.785 [info] <0.348.0>@riak_core:wait_for_service:481 Wait complete for service riak_kv (10 seconds)2014-01-28 08:57:03.903 [error] <0.1945.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22420 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:03.905 [error] <0.1947.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22420 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:05.137 [error] <0.1956.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22444 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:05.139 [error] <0.1958.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22444 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:06.374 [error] <0.1966.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22468 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:06.376 [error] <0.1968.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22468 at 127.0.0.1' ** 
2014-01-28 08:57:07.343 [info] <0.356.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:849 Changing AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox size 0 from 'dev1 at 127.0.0.1' 2014-01-28 08:57:07.607 [error] <0.1981.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22492 at 127.0.0.1' **
 2014-01-28 08:57:07.608 [error] <0.1983.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22492 at 127.0.0.1' **
 2014-01-28 08:57:08.841 [error] <0.1994.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22516 at 127.0.0.1' **
 2014-01-28 08:57:08.843 [error] <0.1996.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22516 at 127.0.0.1' **
 This has been happening on my machine since 2.0pre11.  I am able to create a development cluster using both stable versions of riak and the latest versions of yokozuna (0.12 and 0.13).
 -Andrew HamiltonLead Applications Engineerwww.facilityone.com
_______________________________________________
 riak-users mailing list
 riak-users at lists.basho.com
 http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
 

 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20140128/9cdaac03/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list