Rak 13.1 error on start

Eric Redmond eredmond at basho.com
Tue Jan 28 11:30:30 EST 2014


Another possibility is that you're not running Erlang R16, which is the new requirement.

Eric

On Jan 28, 2014, at 2:08 AM, Daniel Iwan <iwan.daniel at gmail.com> wrote:

> Hi Eric
> 
> Thanks for that. We change the name during installation but not to riak_maint_2989 at 10.173.240.5 which looks like automatically generated with PID?
> Anyways that error looks more like .erlang_cookie file not being written correctly (empty). Would it happen due to node name change?
> 
> D
> 
> 
> On 27 January 2014 15:27, Eric Redmond <eredmond at basho.com> wrote:
> You started Riak under one name, then changed the name later. However, the ring doesn't know about this change, hence the error. If you need to change a node name, look into the "riak-admin cluster replace" command.
> 
> http://docs.basho.com/riak/latest/ops/running/tools/riak-admin/#cluster-replace
> 
> Eric
> 
> On Jan 27, 2014 7:04 AM, "Daniel Iwan" <iwan.daniel at gmail.com> wrote:
> I just got this right after installing Riak and restarting (Ubuntu 12.04.2)
> 
> Node name should be riak at 10.173.240.5 but is different in this error msg.
> Vm.args had a correct name ie. riak at 10.173.240.5
> Moving content /var/lib/riak, killing all riak processes and manual launch
> via riak start
> fixed it, but still I would like to know what could have caused that.
> 
> .erlang_cookie was 0 bytes which I guess is the problem.
> How this can happen?
> Strange thing is that beam process was running
> 
> =ERROR REPORT==== 27-Jan-2014::14:15:48 ===
> Too short cookie stringescript: exception error: no match of right hand side
> value
>                  {error,
>                      {shutdown,
>                          {child,undefined,net_sup_dynamic,
>                              {erl_distribution,start_link,
> 
> [['riak_maint_2989 at 10.173.240.5',longnames]]},
>                              permanent,1000,supervisor,
>                              [erl_distribution]}}}
>   in function  nodetool__escript__1390__832147__907784:process_args/3
> (/usr/lib/riak/erts-5.9.1/bin/nodetool, line 126)
>   in call from nodetool__escript__1390__832147__907784:main/1
> (/usr/lib/riak/erts-5.9.1/bin/nodetool, line 15)
>   in call from escript:run/2 (escript.erl, line 727)
>   in call from escript:start/1 (escript.erl, line 277)
>   in call from init:start_it/1
>   in call from init:start_em/1
> riak_kv is not up:
> =ERROR REPORT==== 27-Jan-2014::14:15:51 ===
> 
> 
> Regards
> Daniel
> 
> 
> 
> 
> --
> View this message in context: http://riak-users.197444.n3.nabble.com/Rak-13-1-error-on-start-tp4030339.html
> Sent from the Riak Users mailing list archive at Nabble.com.
> 
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
> 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20140128/e1ea196e/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list