Node online and cannot run riak-admin test

jose josloe at gmail.com
Fri Jan 31 04:48:37 EST 2014


i have create a 1 node at virtualbox with ubuntu 12.04 with 512mb ram, with
bridge conection. i have installed riak 1.4.7 from source files. when i
have installed run this commands to check health riak node:
virtualbox machine ip: 192.168.0.200
port pbc: 9999

@ubuntu:~$ riak-admin test
Failed to read test value: {error,{insufficient_vnodes,0,need,1}}


-------
app.config
{pb_ip, [ {"192.168.0.200", 9999 } ]}
 {http, [ {"192.168.0.200", 8098 } ]},

---------

-------------------
ubuntu at ubuntu:~$ riak-admin member_status
================================= Membership
==================================
Status     Ring    Pending    Node
-------------------------------------------------------------------------------
valid     100.0%      --      'riak at 192.168.0.200'
-------------------------------------------------------------------------------
Valid:1 / Leaving:0 / Exiting:0 / Joining:0 / Down:0
------------------

ubuntu at ubuntu:~$ riak-admin ring_status
================================== Claimant
===================================
Claimant:  'riak at 192.168.0.200'
Status:     up
Ring Ready: true

============================== Ownership Handoff
==============================
No pending changes.

============================== Unreachable Nodes
==============================
All nodes are up and reachable
---------------------

--------
ubuntu at ubuntu:~$ telnet 192.168.0.200 9999
Trying 192.168.0.200...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
----------

ubuntu at ubuntu:~$ telnet 192.168.0.200 8098
Trying 192.168.0.200...
Connected to 192.168.0.200.
Escape character is '^]'.
-------------------

ubuntu at ubuntu:~$ riak ping
pong
-------



----------
ubuntu at ubuntu:~$ curl -v http://192.168.0.200:8098/riak/test
* About to connect() to 192.168.0.200 port 8098 (#0)
*   Trying 192.168.0.200... connected
> GET /riak/test HTTP/1.1
> User-Agent: curl/7.22.0 (i686-pc-linux-gnu) libcurl/7.22.0 OpenSSL/1.0.1
zlib/1.2.3.4 libidn/1.23 librtmp/2.3
> Host: 192.168.0.200:8098
> Accept: */*
>
< HTTP/1.1 200 OK
< Vary: Accept-Encoding
< Server: MochiWeb/1.1 WebMachine/1.10.0 (never breaks eye contact)
< Date: Fri, 31 Jan 2014 09:22:19 GMT
< Content-Type: application/json
< Content-Length: 422
<
* Connection #0 to host 192.168.0.200 left intact
* Closing connection #0
{"props":{"name":"test","allow_mult":false,"basic_quorum":false,"big_vclock":50,"chash_keyfun":{"mod":"riak_core_util","fun":"chash_std_keyfun"},"dw":"quorum","last_write_wins":false,"linkfun":{"mod":"riak_kv_wm_link_walker","fun":"mapreduce_linkfun"},"n_val":3,"notfound_ok":true,"old_vclock":86400,"postcommit":[],"pr":0,"precommit":[],"pw":0,"r":"quorum","rw":"quorum","small_vclock":50,"w":"quorum","young_vclock":20}}ubuntu at ubuntu
:~$
-----
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20140131/1c2dc25e/attachment.html>


More information about the riak-users mailing list