Error starting riak server

Hector Castro hector at basho.com
Tue May 20 12:06:37 EDT 2014


Rachana,

This appears to be an issue with how the Erlang you are trying to run
was built. It looks like it did not build with OpenSSL support. Please
ensure that the `openssl-devel` package is installed before
recompiling Erlang.

--
Hector


On Tue, May 20, 2014 at 8:08 AM, Rachana Shroff <rshroff at tibco.com> wrote:
> Hi Hector,
>
>
>
> I installed R16B02 as you suggested but still not working. Ending up with
> below error message-
>
>
>
> I have OTP 17 installed which is I guess overwriting R16B02. If yes, could
> you please tell me steps to uninstalled it? I didn’t find any such
> uninstalling file.
>
>
>
> If you can send me steps to follow from scratch to run basho-bench, that
> would be great.
>
>
>
> [root at fdxrhel6142 riak-1.4.8]# cd basho_bench/
>
> [root at fdxrhel6142 basho_bench]# make all
>
> ls: cannot access tests/: No such file or directory
>
> ./rebar get-deps
>
> Uncaught error in rebar_core: {'EXIT',
>
>                                {undef,
>
>                                 [{crypto,start,[],[]},
>
>                                  {rebar,run_aux,2,[]},
>
>                                  {rebar,main,1,[]},
>
>                                  {escript,run,2,
>
>                                   [{file,"escript.erl"},{line,747}]},
>
>                                  {escript,start,1,
>
>                                   [{file,"escript.erl"},{line,277}]},
>
>                                  {init,start_it,1,[]},
>
>                                  {init,start_em,1,[]}]}}
>
> make: *** [deps] Error 1
>
>
>
> Thanks,
>
> Rachana
>
>
>
> From: Rachana Shroff [mailto:rshroff at tibco.com]
> Sent: Tuesday, May 20, 2014 9:40 AM
> To: Hector Castro
> Cc: riak-users
> Subject: Re: Error starting riak server
>
>
>
> Hi Hector,
>
> Thanks for prompt reply.
>
> I would try installing R16B02 and check if things works.
>
>
>
> IMT, could you please let me know any quick point of contact where i can
> consult and get solution right away?
>
>
>
>
>
>
>
>
> Thanks,
>
> Rachana
>
>
>
>
>
> On Tue, May 20, 2014 at 12:13 AM, Hector Castro <hector at basho.com> wrote:
>
> Rachana,
>
> What version of Erlang are you trying to build with? I do not think
> that basho_bench has support for OTP 17.
>
> I built basho_bench successfully with R16B02.
>
> --
> Hector
>
>
>
> On Mon, May 19, 2014 at 5:23 AM, Rachana Shroff <rshroff at tibco.com> wrote:
>> Hi Brian, Hector,
>>
>> I want to run the riak benchmark tests and following below steps and stuck
>> at error below-
>>
>> $ git clone git://github.com/basho/basho_bench.git
>> $ cd basho_bench
>> $ make [also tried make all]
>>
>> I am hitting below error -
>>
>> ERROR: compile failed while processing
>> /home/apps/AS/riak-1.4.8/basho_bench/deps/riakc: rebar_abort
>> make: *** [compile] Error 1
>>
>> Could you please help me with some pointers to be try out?
>>
>> Also based on this i have few queries like what kind od schema is been
>> used
>> in benchmarking, are there any multi-threadig feature enabled, can
>> multiple
>> clients be launched at same time, Is there any batch enabled on to and fro
>> data from cache?
>>
>>
>> Appreciate quick help.
>>
>> Thanks,
>> Rachana
>>
>>
>>
>> On Thu, May 15, 2014 at 4:02 PM, Rachana Shroff <rshroff at tibco.com> wrote:
>>>
>>> Hi Hector, Brian:
>>> Thanks for your quick response and sorry couldn't get back to you.
>>> I did installation using rpm earlier but didn't worked for me. So went
>>> for
>>> source installation.
>>> Anyways, i did installation again using rpm and it worked.
>>>
>>> I wanted to run the benchmark bundled with it.
>>>
>>> Currently i am exploring this and would get back to you for any issues
>>> running same.
>>>
>>>
>>>
>>> Thanks & Regards,
>>> Rachana
>>>
>>>
>>> On Sat, May 10, 2014 at 12:31 AM, Brian Roach <roach at basho.com> wrote:
>>>>
>>>> Looking at your logs, they all show:
>>>>
>>>> Error loading "erlang_js_drv": "Driver compiled with incorrect version
>>>> of erl_driver.h"
>>>>
>>>> In your post you say you installed:
>>>>
>>>> "Erlang - First otp_src_R14B02 and then otp_src_R15B01"
>>>>
>>>> More than likely you've compiled Riak with the old version or erlang.
>>>>
>>>> As Hector mentioned, you may want to use an RPM rather than building
>>>> from source. You also want to remove R14B02 or at the very least make
>>>> sure it's not in your path.
>>>>
>>>> - Roach
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Fri, May 9, 2014 at 10:39 AM, Hector Castro <hector at basho.com> wrote:
>>>> > Hi Rachana,
>>>> >
>>>> > Is there any reason why you didn't elect to install via RPM? [0] That
>>>> > path may be easier to get started with than compiling Erlang and Riak
>>>> > from source, as we bundle Erlang into the RPM.
>>>> >
>>>> > --
>>>> > Hector
>>>> >
>>>> > [0]
>>>> > http://docs.basho.com/riak/latest/ops/building/installing/rhel-centos/
>>>> >
>>>> > On Fri, May 9, 2014 at 5:47 AM, Rachana Shroff <rshroff at tibco.com>
>>>> > wrote:
>>>> >> Hi,
>>>> >>
>>>> >> I am exploring Riak 1.4.8 and facing issue starting riak server.
>>>> >> Additional details are-
>>>> >> OS - Linux
>>>> >> Red Hat Enterprise Linux Server release 6.1 (Santiago)
>>>> >> 2.6.32-131.0.15.el6.x86_64
>>>> >>
>>>> >> Erlang - First otp_src_R14B02 and then otp_src_R15B01
>>>> >>
>>>> >> I followed all installations steps from
>>>> >> http://docs.basho.com/riak/1.3.0/tutorials/installation
>>>> >>
>>>> >> steps used for Erlang-
>>>> >>
>>>> >> wget http://erlang.org/download/otp_src_R15B01.tar.gz
>>>> >> tar zxvf otp_src_R15B01.tar.gz
>>>> >> cd otp_src_R15B01
>>>> >> ./configure && make && sudo make install
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >> steps used for Riak-
>>>> >>
>>>> >> tar zxvf riak-1.4.8.tar.gz
>>>> >> cd riak-1.4.8
>>>> >> make rel
>>>> >>
>>>> >> After installation i am trying to start riak server but failing to do
>>>> >> so.
>>>> >>
>>>> >> /../riak-1.4.8/rel/riak/bin>riak start
>>>> >>
>>>> >> Error Ouput - Node 'riak at 127.0.0.1' not responding to pings.
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >> I tried all the below workarounds suggested on the foroums but no
>>>> >> luck.
>>>> >>
>>>> >> 1-
>>>> >> ulimit -n
>>>> >> 100000
>>>> >> 2- change the ip to machine ip in vm.args and app.config.
>>>> >> riak stop # stop the node
>>>> >> riak-admin down riak at 127.0.0.1 # take it down
>>>> >> sudo rm -rf /var/lib/riak/ring/* # delete the riak ring
>>>> >> sudo sed -i "s/127.0.0.1/`hostname -i`/g" /etc/riak/vm.args # Change
>>>> >> the
>>>> >> name in config
>>>> >> riak-admin cluster force-replace riak at 127.0.0.1 riak@"`hostname -i`"
>>>> >> #
>>>> >> replace the name
>>>> >>
>>>> >> riak start # start the node
>>>> >>
>>>> >> 3- restart server
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >> I have attached all log files.
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >> Would appreciate your quick support on this.
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >> Thanks & Regards,
>>>> >> Rachana
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >> _______________________________________________
>>>> >> riak-users mailing list
>>>> >> riak-users at lists.basho.com
>>>> >> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>>>> >>
>>>> >
>>>> > _______________________________________________
>>>> > riak-users mailing list
>>>> > riak-users at lists.basho.com
>>>> > http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>>>
>>>
>>
>
>




More information about the riak-users mailing list