Need help getting riak started

Jon Meredith jmeredith at basho.com
Wed Apr 15 20:53:31 EDT 2015


What distribution/ version of Linux are you running on the VM Shawn?

On Wed, Apr 15, 2015 at 5:11 PM, Shawn Debnath <shawn at debnath.net> wrote:

>   Hi there,
>
>  Building out a new cluster (for the first time) and package cloud pushed
> down 2.1.0-1. I have gone through and installed all the necessary packages,
> configured riak through riak.conf and attempting to start the first node in
> the cluster. Unfortunately, even though the processes are running,
> riak-admin reports that no nodes are running.
>
>  root at riak-01:/etc/riak# riak-admin diag
> Node is not running!
> root at riak-01:/etc/riak# riak-admin status
> Node is not running!
>
>  12538 ?        S      0:00 /usr/lib/riak/erts-5.10.3/bin/epmd -daemon
> 13799 ?        S      0:00 /usr/lib/riak/erts-5.10.3/bin/run_erl -daemon
> /tmp/riak// /var/log/riak exec /usr/sbin/riak console
> 13802 pts/2    Ssl+   0:26 /usr/lib/riak/erts-5.10.3/bin/beam.smp -scl
> false -sfwi 500 -P 256000 -e 256000 -Q 65536 -A 64 -K true -W w -zdbbl
> 32768 -- -root /usr/lib/riak -progname riak -- -home /var/lib/riak -- -boot
> /usr/lib/riak/releases/2.1.0/riak -config
> /var/lib/riak/generated.configs/app.2015.04.15.22.17.00.config -setcookie
> riak -name riak-01 at riak.prod.pryvy.com -smp enable -vm_args
> /var/lib/riak/generated.configs/vm.2015.04.15.22.17.00.args -pa
> /usr/lib/riak/lib/basho-patches -- console
> 14047 ?        Ss     0:00 sh -s disksup
> 14050 ?        Ss     0:00 /usr/lib/riak/lib/os_mon-2.2.13/priv/bin/memsup
> 14052 ?        Ss     0:00 /usr/lib/riak/lib/os_mon-2.2.13/priv/bin/cpu_sup
>
>  The config states that it should be listening on:
>
>  listener.http.internal = 127.0.0.1:8098
> ##listener.protobuf.internal = 10.IP.IP.IP:8087
> listener.protobuf.internal = 127.0.0.1:8087
>
>  I initially had it listening to our internal network IP, but as part of
> testing, switched to localhost to see if it resolves it but alas, that’s
> not the case.
>
>  In the log directory, files crash.log and error.log are empty and the
> console.log reports things are ok:
>
>  [snip]
>  2015-04-15 22:17:03.386 [info] <0.7.0> Application riak_kv started on
> node 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.402 [info] <0.7.0> Application merge_index started on
> node 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.406 [info] <0.7.0> Application riak_search started on
> node 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.421 [info] <0.7.0> Application ibrowse started on node
> 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.429 [info] <0.7.0> Application yokozuna started on
> node 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.434 [info] <0.7.0> Application cluster_info started on
> node 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.443 [info]
> <0.192.0>@riak_core_capability:process_capability_changes:555 New
> capability: {riak_control,member_info_version} = v1
> 2015-04-15 22:17:03.461 [info] <0.7.0> Application riak_control started on
> node 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.462 [info] <0.7.0> Application erlydtl started on node
> 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:03.485 [info] <0.7.0> Application riak_auth_mods started
> on node 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:19.618 [info]
> <0.369.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:853 Changing
> AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox
> size 0 from 'riak-01 at riak.prod.pryvy.com'
> 2015-04-15 22:17:19.672 [info] <0.352.0>@riak_core:wait_for_service:483
> Wait complete for service riak_kv (16 seconds)
>
>  Full log @ http://pastebin.com/8hb43MwP
>
>  Any help will be greatly appreciated.
>
>  Thanks,
> Shawn
>
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> riak-users at lists.basho.com
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
>
>


-- 
Jon Meredith
Chief Architect
Basho Technologies, Inc.
jmeredith at basho.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20150415/0cc1aa05/attachment-0002.html>


More information about the riak-users mailing list