Riak 2.0.4 Search AAE

Zeeshan Lakhani zlakhani at basho.com
Wed Feb 18 14:17:32 EST 2015


Well, that means that it is storing AAE data. Are you have consistency issues between what’s in KV (the canonical source) and Search/Solr? 

You can remove the data on every node by using `riak_core_util:rpc_every_member_ann(yz_entropy_mgr, clear_trees, [], infinity)` as well and then try to initialize AAE again. As you can see in this part of Ryan’s vid, https://www.youtube.com/watch?v=ETJqu5SmwOc#t=2290 <https://www.youtube.com/watch?v=ETJqu5SmwOc#t=2290> (and our constants in https://github.com/basho/yokozuna/blob/47214a66e07fdfd04bbaae6bdd18580f87693edf/include/yokozuna.hrl#L187 <https://github.com/basho/yokozuna/blob/47214a66e07fdfd04bbaae6bdd18580f87693edf/include/yokozuna.hrl#L187>), you can, via `riak attach`, update the  environment vars of entropy_expire, tick, and concurrency to speed up AAE in your testing of this bug.


Zeeshan Lakhani
programmer | 
software engineer at @basho | 
org. member/founder of @papers_we_love |
twitter => @zeeshanlakhani

> On Feb 18, 2015, at 1:21 PM, Steve Garon <steve.garon at gmail.com> wrote:
> 
> Hey Zeeshan, 
> 
> There is tons of data in yz_anti_entropy. Should I delete it before running your command? 
> 
> 
> 
> 
> Steve
> 
> On 18 February 2015 at 09:49, Zeeshan Lakhani <zlakhani at basho.com <mailto:zlakhani at basho.com>> wrote:
> Hey Steve, I’ve run AAE manually by running `riak attach` on a running node and calling https://github.com/basho/yokozuna/blob/develop/src/yz_entropy_mgr.erl#L142 <https://github.com/basho/yokozuna/blob/develop/src/yz_entropy_mgr.erl#L142> (yz_entropy_mgr:init([])).
> 
> Nonetheless, to take a closer look, is there any data within search’s data-directory? You can find out by looking in ./data/yz_anti_entropy (on any of nodes). You can find more info in our docs, http://docs.basho.com/riak/latest/ops/advanced/configs/search/ <http://docs.basho.com/riak/latest/ops/advanced/configs/search/>, about search’s config settings.
>  
> Zeeshan Lakhani
> programmer | 
> software engineer at @basho | 
> org. member/founder of @papers_we_love |
> twitter => @zeeshanlakhani
> 
>> On Feb 18, 2015, at 9:03 AM, Steve Garon <steve.garon at gmail.com <mailto:steve.garon at gmail.com>> wrote:
>> 
>> Hi all, 
>> 
>> I seem to have trouble with aae on riak 2.0.4. Specifically the search aae. When I run the command 'riak-admin aae-status' everything seems fine but if I run the same command for search (riak-admin search aae-status) it seem like the search entropy trees have never been built and never do. All I get on every field is --. 
>> 
>> Any command I can run to force the trees to be built so I get consistent search results?  
>> 
>> Steve
>> _______________________________________________
>> riak-users mailing list
>> riak-users at lists.basho.com <mailto:riak-users at lists.basho.com>
>> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com <http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com>
> 
> 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20150218/69c135b9/attachment-0002.html>


More information about the riak-users mailing list