Starting riak with init.d-script on Debian 8 fails

Karsten Hauser kl.hauser at epages.com
Mon Feb 23 07:07:37 EST 2015


Hi Ildar,

Indeed, but I have integrated riak into my puppet configuration to simplify our deployment. There the init.d-script will be called automatically. So just calling “riak start” doesn’t work for me..

Best
Karsten


From: Ildar Alishev [mailto:ildaralishev at gmail.com]
Sent: Montag, 23. Februar 2015 11:14
To: Karsten Hauser
Cc: riak-users at lists.basho.com
Subject: Re: Starting riak with init.d-script on Debian 8 fails

Hi Karsten,

If Riak start works fine without init.d than it is great. It means that it is working, it is just in another directory.

Ildar.
23 февр. 2015 г., в 13:12, Karsten Hauser <kl.hauser at epages.com<mailto:kl.hauser at epages.com>> написал(а):

Hi together,

when I try to start my riak installation with the init-script, I run into the following error message:

•         root at unity-backend-dev:~# /etc/init.d/riak start
•         [....] Starting riak (via systemctl): riak.serviceFailed to start riak.service: Unit riak.service failed to load: No such file or directory.
•         failed!

So “riak.service” seems to be missing, but I don’t know where.

My system is “Debian GNU/Linux 8” and I have installed “riak_2.0.4-1_amd64.deb”.

“riak start” without init.d-script just works well.

Can somebody please help me with this?

Regards
Karsten
_______________________________________________
riak-users mailing list
riak-users at lists.basho.com<mailto:riak-users at lists.basho.com>
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20150223/1360c6a1/attachment-0002.html>


More information about the riak-users mailing list