Riak responds with 204 even if returnbody is true

Bozhidar Bozhanov bozhidar.bozhanov at gmail.com
Thu Jan 8 08:33:30 EST 2015


Hi,

Sorry for the slow reply.
We are using the scalapenos client, so we don't explicitly set content
type. I would assume it's application/json, as we store json. But it
doesn't happen every time. I wouldn't say it's the first PUT - it looked
random. I don't have access to the logs right now, but should I see this
behaviour again, I'll let you know.

Best,
Bozhidar

On Sat, Oct 11, 2014 at 2:02 AM, Luke Bakken <lbakken at basho.com> wrote:

> Hi Bozhidar,
>
> What is the "Content-Type" of these PUT operations? Is there something
> in common about operations that return 204 when returnbody=true? Data
> size, content type, etc?? Does this only happen on the first PUT or is
> that random as well?
> --
> Luke Bakken
> Engineer / CSE
> lbakken at basho.com
>
>
> On Thu, Oct 2, 2014 at 9:14 AM, Bozhidar Bozhanov
> <bozhidar.bozhanov at gmail.com> wrote:
> > Riak Version: 1.4.8
> > The load tests are general load tests of the application, not particular
> > riak tests (e.g. we are not using basho bench for these)
> >
> > Best,
> > Bozhidar
> >
> > On Thu, Oct 2, 2014 at 6:55 PM, Luke Bakken <lbakken at basho.com> wrote:
> >>
> >> Bozhidar,
> >>
> >> Could you provide more information? Riak version, how you're
> >> performing load tests?
> >> --
> >> Luke Bakken
> >> Engineer / CSE
> >> lbakken at basho.com
> >>
> >>
> >> On Wed, Sep 10, 2014 at 12:10 AM, Bozhidar Bozhanov
> >> <bozhidar.bozhanov at gmail.com> wrote:
> >> > Hello,
> >> >
> >> > We are running load tests and Riak is sometimes responding with 204 No
> >> > content when we do a PUT operation, even though we've passed
> >> > returnbody=true
> >> > and the body we put is not empty (this answer implies this is not
> >> > expected)
> >> >
> >> > It happens rarely, so what might be the possible reasons?
> >> >
> >> > Our riak has 9 nodes, w=4, n_val=5, r=2.
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > Best,
> >> >
> >> > Bozhidar
> >> >
> >> >
> >> > _______________________________________________
> >> > riak-users mailing list
> >> > riak-users at lists.basho.com
> >> > http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
> >> >
> >
> >
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.basho.com/pipermail/riak-users_lists.basho.com/attachments/20150108/5ee36f8f/attachment-0002.html>


More information about the riak-users mailing list