<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body text="#000000" bgcolor="#ffffff">
    Thanks a  lot for the help folks.<br>
    And sorry for the late reply. <br>
    <br>
    I could set the ports up after including <br>
     {kernel, [<br>
             {inet_dist_listen_min, 8000},<br>
             {inet_dist_listen_max, 8088}<br>
             ]}<br>
    <br>
    in my app.config. <br>
    <br>
    It would be great if there could be a page to guide ec2 setup of
    riak on the wiki.<br>
    <br>
    Thanks <br>
    Abhishek Kona<br>
    <br>
    On 03/02/11 1:51 AM, John D. Rowell wrote:
    <blockquote
      cite="mid:AANLkTin0cV=JwJDdqN1gTXNg4Yr5mvfeAT_o4Z85atkE@mail.gmail.com"
      type="cite">You need to open the extra erlang ports in your
      security group. We do the following:<br>
      <br>
      In the security group, open up TCP port 4369 to <a
        moz-do-not-send="true" href="http://10.0.0.0/8">10.0.0.0/8</a>,
      and ports 8000-8089 (or other range) to <a moz-do-not-send="true"
        href="http://10.0.0.0/8">10.0.0.0/8</a> also. This would allow
      any instance (even those that are not yours) to access those
      ports, so we block those outside of our cluster in our firewall
      script:<br>
      <br>
        # epmd from other replicas<br>
        allow_tcp_in_from 4369 "$CLUSTER"<br>
        allow_tcp_in_from "8000:8089" "$CLUSTER"<br>
      <br>
      Then in app.config we redefine the erlang ports:<br>
      <br>
       {kernel, [<br>
               {inet_dist_listen_min, 8000},<br>
               {inet_dist_listen_max, 8088}<br>
               ]}<br>
      <br>
      You need to make sure that all machines in your cluster have these
      same settings (firewall and app.config).<br>
      <br>
      Hope this helps.<br>
      <br>
      -jd<br>
      <br>
      <div class="gmail_quote">2011/2/2 Abhishek Kona <span dir="ltr"><<a
            moz-do-not-send="true" href="mailto:abhishek.kona@gmail.com">abhishek.kona@gmail.com</a>></span><br>
        <blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt
          0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204);
          padding-left: 1ex;">
          <div bgcolor="#ffffff" text="#000000"> Hey,<br>
            <br>
            epmd -name gives the following on the nodes.<br>
            <br>
            <pre>#node1</pre>
            <pre>ubuntu@node2:~$ sudo epmd -names</pre>
            <div class="im">
              <pre>epmd: up and running on port 4369 with data:</pre>
            </div>
            <pre>name riak at port 34358</pre>
            <pre>#node2</pre>
            <pre>ubuntu@node1:~$ sudo epmd -names</pre>
            <div class="im">
              <pre>epmd: up and running on port 4369 with data:</pre>
            </div>
            <pre>name riak at port 42643</pre>
            <br>
            I can telnet to the 4369 port on both the machines (from
            each other). <br>
            <br>
            Any ideas.<br>
            <br>
            Thanks<br>
            <font color="#888888"> -Abhishek Kona</font>
            <div><br>
            </div>
          </div>
        </blockquote>
      </div>
      <br>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>