Thanks for the prompt response, Grant.  I made the configuration change you suggested, and it fixed my problem.<div><br></div><div>Some followup questions:</div><div><br></div><div>- is it possible to configure this dynamically on a per-bucket basis, or just per-server like it is now?</div>
<div>- is this fixed in a newer version?<br><br><div class="gmail_quote">On Thu, Mar 10, 2011 at 2:56 PM, Grant Schofield <span dir="ltr"><<a href="mailto:grant@basho.com">grant@basho.com</a>></span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">
<div style="word-wrap:break-word">There are currently some bugs in the mapreduce caching system. The best thing to do would be to disable the feature, on 0.13 you can do this by editing or adding the <span style="font-family:sans-serif;font-size:12px;color:rgb(78, 78, 78);line-height:18px">vnode_cache_entries to the riak_kv section of your app.config. The entry would look like:</span><div>
<font color="#4E4E4E" face="sans-serif"><span style="line-height:18px">{<span style="font-size:12px">vnode_cache_entries, 0},</span></span></font></div><div><font color="#4E4E4E" face="sans-serif"><span style="line-height:18px"><br>
</span></font></div><div><font color="#4E4E4E" face="sans-serif"><span style="line-height:18px"><div style="color:rgb(0, 0, 0);font-family:Helvetica;line-height:normal"><font color="#444444" face="sans-serif" size="3"><span style="font-size:13px;line-height:16px">Grant Schofield</span></font></div>
<div style="color:rgb(0, 0, 0);font-family:Helvetica;line-height:normal"><font color="#444444" face="sans-serif" size="3"><span style="font-size:13px;line-height:16px">Developer Advocate </span></font></div><div style="color:rgb(0, 0, 0);font-family:Helvetica;line-height:normal">
<font color="#444444" face="sans-serif" size="3"><span style="font-size:13px;line-height:16px">Basho Technologies</span></font></div></span></font></div><div><font color="#4E4E4E" face="sans-serif"><span style="line-height:18px"><br>
</span></font><div><div><div></div><div class="h5"><div>On Mar 10, 2011, at 4:16 PM, Keith Dreibelbis wrote:</div><br></div></div><blockquote type="cite"><div><div></div><div class="h5">Hi riak-users,<div><br></div><div>I'm trying to do a map/reduce query from java on a 0.13 server, and get inconsistent results.  What I'm doing should be pretty simple.  I'm hoping someone will notice an obvious error in here, or have some insight:</div>

<div><br></div><div>This is an automated test.  I'm doing a simple query where I'm trying to get the keys for records with a certain field value.  In SQL it would look like "SELECT id FROM table WHERE age = '32'".  In java I'm invoking it like this:</div>

<div><br></div><div><div>  MapReduceResponse r = riak.mapReduceOverBucket(getBucket())</div><div>        .map(JavascriptFunction.anon(func), true)</div><div>             .submit();</div></div><div><br></div><div>where riak is a RiakClient, getBucket() returns the name of the bucket, and func is a string that looks like:</div>

<div><br></div><div><div>function(value, keyData, arg) {</div><div>       var data = Riak.mapValuesJson(value)[0];</div><div>       if(data.age == "32")</div><div>         return [value.key];</div><div>      else</div>

<div>         return [];</div><div>   }</div></div><div><br></div><div>No reduce phase.  All entries in the example bucket are json and have an age field.  This initially works correctly, it gets back the matching records as expected.  It also works in curl.  It's an automated test, so each time I run this, it is using a different bucket.  After about a dozen queries, this starts to fail.  It returns an empty result, when it should have found records.  It fails in curl at the same time.</div>

<div><br></div><div>I initially suspected this might have something to do with doing map reduce too soon after writing, and the write not being available on all nodes.  However, I changed the bucket schema entries for w,r,rw,dw from "quorum" to "all", and this still happens (is there another bucket setting I missed?). In addition, I only have 3 nodes (I'm using the dev123 example), and am running curl long enough afterwards.</div>

<div><br></div><div>Here's the strange part that makes me suspicious.  If I make insignificant changes to the query, for example change the double quotes to single quotes, add whitespace or extra parentheses, etc, then it suddenly works again.  It will work on an existing bucket, and on subsequent tests, but again only about a dozen times before it starts failing again. Same behavior in curl.  This makes me suspect that the server is doing some incorrect caching around this js function, based on the function string.</div>

<div><br></div><div>Any explanation about what's going on?</div><div><br></div><div><br></div><div>Keith</div></div></div>
_______________________________________________<br>riak-users mailing list<br><a href="mailto:riak-users@lists.basho.com" target="_blank">riak-users@lists.basho.com</a><br><a href="http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com" target="_blank">http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com</a><br>
</blockquote></div><br></div></div></blockquote></div><br></div>