<div dir="ltr">Hi Toby,<div><br></div><div>We've seen this scenario before. It occurs because riak-cs stores bucket information in 2 places on disk:<br>  1) Inside the user record (for bucket permissions)</div><div>  2) Inside a global list of buckets, since each bucket must be unique</div>
<div><br></div><div>What has happened most likely is that the bucket is no longer stored for the given user, but still in the global list of bucket. It shows up in bucket lists, but the current user doesn't have permission to actually do anything with it. Essentially you have partially written (or partially deleted) data. I believe the only time we saw this was when Riak was configured with {allow_mult, false} which is an invalid setting when used with riak-cs. Riak-cs uses siblings intelligently to merge conflicting data, and without that it's possible to end up in these types of scenarios. Later versions of riak-cs should refuse to run with {allow_mult, false}. I'd check your riak config to see if that is the case here. </div>
<div><br></div><div>We actually have scripts to detect and remove the bad buckets that we've used in support. We can probably get you a copy if you want. Just let me know. And make sure when running in production that allow_mult = true.</div>
<div><br></div><div>-Andrew</div><div><br></div></div><div class="gmail_extra"><br><br><div class="gmail_quote">On Sun, Jul 6, 2014 at 9:59 PM, Toby Corkindale <span dir="ltr"><<a href="mailto:toby@dryft.net" target="_blank">toby@dryft.net</a>></span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Hi,<br>
At some point we've managed to create a couple of buckets that don't<br>
work and can't be deleted (in a development/testing cluster, not<br>
production).<br>
They show up with both 's3cmd ls' or by querying the HTTP API for a<br>
user's buckets.<br>
However attempting to list files in the bucket, or removing the<br>
bucket, or recreating the bucket, fails.<br>
<br>
It's not in a production cluster so it's not a huge concern to me, but<br>
thought I'd report the bug here in case it's of interest to you.<br>
Riak 1.4.9-1 and Riak-CS 1.4.5-1 on Ubuntu 12.04 LTS.<br>
<br>
$ s3cmd ls<br>
2014-02-07 00:07  s3://test5403<br>
2013-12-13 07:25  s3://test9857<br>
<br>
$ s3cmd ls s3://test5403<br>
ERROR: Bucket 'test5403' does not exist<br>
tobyc@adonai:~$ s3cmd ls s3://test9857<br>
ERROR: Bucket 'test9857' does not exist<br>
<br>
$ s3cmd rb s3://test5403<br>
ERROR: Bucket 'test5403' does not exist<br>
Bucket 's3://test5403/' removed<br>
<br>
$ s3cmd ls<br>
2014-02-07 00:07  s3://test5403<br>
2013-12-13 07:25  s3://test9857<br>
<br>
$ s3cmd mb s3://test5403<br>
Bucket 's3://test5403/' created<br>
<br>
$ s3cmd ls s3://test5403<br>
ERROR: Bucket 'test5403' does not exist<br>
<br>
_______________________________________________<br>
riak-users mailing list<br>
<a href="mailto:riak-users@lists.basho.com">riak-users@lists.basho.com</a><br>
<a href="http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com" target="_blank">http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com</a><br>
</blockquote></div><br></div>